RV Haarlemmermeerruiters

RV Haarlemmermeerruiters is een vereniging voor jeugdigen en volwassenen die met een eigen paard les willen nemen of wedstrijden willen rijden. De leden zijn afkomstig uit de Haarlemmermeer en de Gemeenten daaromheen.
RV Haarlemmermeerruiters maakt deel uit van de PaardenSportvereniging Haarlemmermeer. Binnen deze vereniging worden ook menlessen en ponyrijlessen georganiseerd.

De Lessen
Op maandag- en vrijdagavond worden rijlessen gegeven in de Haarlemmermeerse Bosmanege. Op donderdagavond wordt er gesprongen en op de andere genoemde avonden zijn er dressuurlessen. Voor jeugdigen die net de overgang hebben gemaakt van pony naar paard bestaat de mogelijkheid om op vrijdag een dressuurles te volgen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om of twee dressuurlessen te volgen of een dressuurles en een springles. De lessen duren voor iedere groep één uur of drie kwartier. In het zomerseizoen wordt er op het buiten terrein van de manege geoefend en bij erg slecht weer en in de winter staat de binnenmanege tot onze beschikking. De deelnemers worden voor de lessen naar niveau van rijden ingedeeld. Bij de springlessen is de groep meestal niet groter dan 5 ruiters, bij de dressuurlessen is het maximum 6.

Voor informatie over de contributie, klik hier

Meer informatie en lid worden
Wil je meer informatie over de rijvereniging, dan ben je altijd welkom op één van onze lesavonden. Daar is vrijwel altijd een bestuurslid aanwezig. Door even langs te komen krijg je ook een indruk van de lessen die gegeven worden. Ook kan je het secretariaat bellen of mailen. Wanneer je lid wilt worden van de RV Haarlemmermeerruiters word je in de gelegenheid gesteld gedurende een proefperiode van een maand de rijlessen te volgen. Daarna kunnen de ruiter, de instructeur en het bestuur een beslissing nemen over het al dan niet lid worden van de vereniging. Wanneer je zelf beslist dat je toch geen lid wordt, dan worden de reeds gevolgde lessen in rekening gebracht (€ 10,00 per les). Wil je lid worden, neem contact op met het secretariaat of vul het inschrijfformulier in en mail deze naar leden@haarlemmermeerruiters.nl

Een startpas
Startpassen staan op naam van een combinatie en dienen bij de KNHS te worden aangevraagd. De startpas moet getoond kunnen worden op het moment dat dit wordt gevraagd. Er bestaat ook een universele startpas, die vooral wordt gebruikt door ruiters die meerdere paarden of pony’s uitbrengen. Voordat een ruiter of amazone een startpas krijgt, moet hij of zij een WA-verzekering hebben afgesloten. Sinds 2012 is het KNHS over gegaan op een startpas ipv startkaart, hierdoor zijn de startcoupons ook verleden tijd.

Startpas aanvragen?
Om een startpas aan te vragen, moet u lid zijn van een erkende rijvereniging. Deze rijvereniging meld u dan aan bij het KNHS. Sinds juni 2011 kunnen ruiters zelf digitaal hun startkaart op www.knhs.nl onder het kopje “Mijn KNHS” u moet van uw paard wel een aantal gegevens bij de hand houden, zoals een transponder of dna nummer.