PC Haarlemmermeerruiters

De Ponyclub Haarlemmermeer Ruiters is een vereniging voor kinderen van ongeveer 8 tot 18 jaar die met een eigen pony willen leren ponyrijden. De leden zijn afkomstig uit de Haarlemmermeer en de Gemeenten daaromheen. De Ponyclub Haarlemmermeerruiters maakt deel uit van de PaardenSportVereniging Haarlemmermeer. Binnen deze vereniging worden ook menlessen en rijlessen voor paarden georganiseerd.

De Lessen
Op maandag-  en vrijdagavond worden de ponyrijlessen gegeven in de Haarlemmermeerse Bosmanege. Op donderdagavond wordt er gesprongen en op maandag en vrijdag zijn er dressuurlessen. Alle kinderen krijgen de mogelijkheid om of twee dressuurlessen te volgen of een dressuurles en een springles. De lessen duren voor iedere groep één uur of drie kwartier. In het zomerseizoen wordt er op het buiten terrein van de manege geoefend en bij erg slecht weer en in de winter staat de binnenmanege tot onze beschikking. De deelnemers worden voor de lessen naar niveau van rijden ingedeeld. Bij de springlessen is de groep meestal niet groter dan 5 ruiters, bij de dressuurlessen is het maximum 7.

De wedstrijden
De meeste leden van de ponyclub gaan na verloop van tijd, als ze daar aan toe zijn, meedoen aan officiële wedstrijden die in de regio Noord Holland en daarbuiten georganiseerd worden. Bij goede prestaties kunnen ze promoveren van de laagste klasse B (beginners) naar uiteindelijk de hoogste klasse Z (zwaar).

Voor de jonge, beginnende ponyruiters (t/m 12 jaar) bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan de “Bixie” rubrieken dressuur, springen en spelletjes. Vanaf 1 oktober is er een gratis nieuwe start-stempelkaart, waarop de gegevens van de deelnemers worden gedrukt. Op de achterkant van de startkaart is ruimte voor de stempels. de oude start-stempelkaarten blijven gewoon geldig. Ook de procedure voor het aanvragen van de start-stempelkaart is gewijzigd. Deelnemers aan Bixiewedstrijden die lid zijn van een KNHS-vereniging kunnen de start-stempelkaart nu ook aanvragen via “Mijn KNHS”. Als je geen lid bent van een vereniging maar wel van de KNHS en je wilt Bixiewedstrijden rijden dan kun je je gratis Bixie start-stempelkaart hieronder aanvragen. Vul het formulier volledig in, en de Bixiestartkaart wordt thuisgestuurd.

Natuurlijk blijft het aanvragen van een Bixiestartkaart gewoon gratis!
klik hier om een Bixie start- stempelkaart aan te vragen .

Ponykamp
Éénmaal per jaar gaan we met alle kinderen op ponykamp. Dit wordt door de vereniging zelf georganiseerd en de kinderen nemen, wanneer ze dat willen, hun eigen pony mee. We zorgen er altijd voor dat kinderen die hun pony niet mee kunnen nemen de mogelijkheid hebben om op locatie een pony te huren. Er wordt voor voldoende begeleiding bij het rijden gezorgd.

Voor informatie over de contributie, klik hier

Meer informatie en lid worden
Wil je meer informatie over de ponyclub, dan ben je altijd welkom op één van onze lesavonden. Daar is vrijwel altijd een bestuurslid aanwezig. Door even langs te komen krijg je ook een indruk van de lessen die gegeven worden. Ook kan je het secretariaat bellen of mailen. Wanneer je lid wilt worden van de PC Haarlemmermeerruiters word je in de gelegenheid gesteld gedurende een proefperiode van een maand de rijlessen te volgen. Daarna kunnen de ruiter, de instructeur en het bestuur een beslissing nemen over het al dan niet lid worden van de vereniging. Wanneer je zelf beslist dat je toch geen lid wordt, dan worden de reeds gevolgde lessen in rekening gebracht (€ 10,00 per les). Wil je lid worden, neem contact op met het secretariaat of vul het Inschrijfformulier in en mail deze naar secretaris@haarlemmermeerruiters.nl

Een startpas
Startpassen staan op naam van een combinatie en dienen bij de KNHS te worden aangevraagd. De startpas moet getoond kunnen worden op het moment dat dit wordt gevraagd. Er bestaat ook een universele startpas, die vooral wordt gebruikt door ruiters die meerdere paarden of pony’s uitbrengen. Voordat een ruiter of amazone een startpas krijgt, moet hij of zij een WA-verzekering hebben afgesloten. Sinds 2012 is het KNHS over gegaan op een startpas ipv startkaart, hierdoor zijn de startcoupons ook verleden tijd.

Startpas aanvragen?
Om een startpas aan te vragen, moet u lid zijn van een erkende rijvereniging. Deze rijvereniging meld u dan aan bij het KNHS. Sinds juni 2011 kunnen ruiters zelf digitaal hun startkaart op www.knhs.nl onder het kopje “Mijn KNHS” u moet van uw paard wel een aantal gegevens bij de hand houden, zoals een transponder of dna nummer.