MV Haarlemmermeerruiters

Menvereniging Haarlemmermeer is een vereniging voor jeugdigen en volwassenen die met een eigen paard menles willen nemen of wedstrijden willen rijden. De leden zijn afkomstig uit de Haarlemmermeer en de Gemeenten daaromheen. Menvereniging Haarlemmermeer maakt deel uit van de PaardenSportvereniging Haarlemmermeer. Binnen deze vereniging worden ook paardenlessen en ponyrijlessen georganiseerd.

De Lessen
Op dinsdagavond worden menlessen gegeven in de Haarlemmermeerse Bosmanege. In de menlessen wordt dressuur, vaardigheid en marathonles gegeven. De lessen duren voor iedere groep drie kwartier. In het zomerseizoen wordt er op het buiten terrein van de manege geoefend en bij erg slecht weer en in de winter staat de binnenmanege tot onze beschikking. Er wordt met 3 combinaties per les gereden waardoor er voor iedereen voldoende aandacht en ruimte in de bak aanwezig is.

Voor informatie over de contributie, klik hier

Meer informatie en lid worden
Wil je meer informatie over menvereniging Haarlemmermeer, dan ben je altijd welkom op onze lesavonden (dinsdag vanaf 19.00).  Daar is vrijwel altijd een bestuurslid aanwezig. Door even langs te komen krijg je ook een indruk van de lessen die gegeven worden. Ook kan je het secretariaat bellen of mailen.
Wanneer je lid wilt worden van de Menvereniging Haarlemmermeer word je in de gelegenheid gesteld gedurende een proefperiode van een maand de menlessen te volgen. Daarna kunnen de ruiter, de instructeur en het bestuur een beslissing nemen over het al dan niet lid worden van de vereniging. Wanneer je zelf beslist dat je toch geen lid wordt, dan worden de reeds gevolgde lessen in rekening gebracht (€ 10,00 per les). Wil je lid worden, neem contact op met het secretariaat of vul het Inschrijfformulier in en mail deze naar leden@haarlemmermeerruiters.nl

Een startpas
Startpassen staan op naam van een combinatie en dienen bij de KNHS te worden aangevraagd. De startpas moet getoond kunnen worden op het moment dat dit wordt gevraagd. Er bestaat ook een universele startpas, die vooral wordt gebruikt door ruiters die meerdere paarden of pony’s uitbrengen. Voordat een ruiter of amazone een startpas krijgt, moet hij of zij een WA-verzekering hebben afgesloten. Sinds 2012 is het KNHS over gegaan op een startpas ipv startkaart, hierdoor zijn de startcoupons ook verleden tijd.

Startpas aanvragen?
Om een startpas aan te vragen, moet u lid zijn van een erkende rijvereniging. Deze rijvereniging meld u dan aan bij het KNHS. Sinds juni 2011 kunnen ruiters zelf digitaal hun startkaart aanvragen op www.knhs.nl onder het kopje “Mijn KNHS” u moet van uw paard wel een aantal gegevens bij de hand houden, zoals een transponder of dna nummer.