Accomodatie

PaardenSportVereniging Haarlemmermeer is gevestigd in de Haarlemmermeerse Bosmanege, gelegen in het Haarlemmermeerse Bos te Hoofddorp. Een prachtige locatie met vele (uit) rijmogelijkheden. De Bosmanege is voorzien van een 20 x 40 binnenmanege, een 25 x 75 buitenmanege en 2 mooie spring/dressuurvelden. Tevens zijn er 2 kantines met direct zicht op de binnenmanege en/of buitenmanege.

Het Haarlemmermeerse Bos is een recreatiegebied (115 ha. groot) en is in de zeventiger jaren ontstaan. Het recreatiegebied bestaat uit een bosgedeelte en een grote recreatieplas. In het bos zijn diverse ruiterpaden aangelegd waardoor men zelfs naar de aangrenzende Groene Weelde kan rijden. Ook zijn er aparte ruiterpaden door dichtbegroeid bos. In de Groene Weelde zijn veel waterpartijen en bruggen. Ruiters kunnen op een enkele plek ook naast de brug het water doorsteken. De Haarlemmermeerse Bosmanege is een prima startpunt voor buitenritten. Er is ruime gelegenheid tot parkeren en leden kunnen gebruik maken van stands in de manege om hun paard op te zadelen.

PaardenSportVereniging Haarlemmermeer maakt deel uit van de Stichting Haarlemmermeerse Bosmanege. Deze Stichting heeft als doel de manege de onderhouden en te beheren. De manege wordt niet commercieel geƫxploiteerd. Het voordeel is dat de kosten voor het gebruik van de accommodatie laag kan blijven. Een belangrijk deel van alle kosten wordt betaald uit de opbrengst van de kantine en verhuur van de accommodatie. Van alle lesrijdende leden wordt verwacht dat zij zich vrijwillig inzetten voor kantinediensten tijdens lesavonden en evenementen.
De Verenigingen maken op de doordeweekse avonden gebruik van de accommodatie. Daarbuiten, overdag en in het weekend, kunnen lesrijdende leden en passe-partoutkaart leden vrij gebruik maken van de binnen- en buitenmanege. Voor meer info: Huisregels HBM

Adres:

Haarlemmermeerse Bosmanege

Bosweg 3
2131 LV Hoofddorp

Overzicht/vluchtplan manege bij calamiteiten

Routebeschrijving:
Vanaf de A4 (Amsterdam/Den Haag)
Op de A4 de afslag Hoofddorp nemen. Onder aan de afslag bij het stoplicht links. Dan de rondweg (N201) om Hoofddorp volgen in de richting van Haarlem. Daarna bij de brandweerkazerne de afslag rechts naar het Haarlemmermeerse Bos. Dan voorbij het kruispunt met de IJweg , gelijk na 50 meter, de eerste inrit links.

Vanaf Haarlem/Heemstede
Rijdend op de Kruisweg van Heemstede naar Hoofddorp bij de brandweerkazerne afslag naar links, richting het Haarlemmermeerse Bos. Dan voorbij het kruispunt met de IJweg, gelijk na 50 meter, de eerste inrit links.